lauantai 30. lokakuuta 2010

Viime viikon seurat Ullanlinnassa

Ompas tälle sivulle kiva itsekin tulla, kun on niin ihanat värit. Ja hienosti on blogi käynnistynyt!
Viime tiistaina oltiin siis seuroissa Ullanlinnassa. Pitkään oli ollut mielessä, että pitäisi perustaa blogi, jossa voitaisiin esitellä aikaansaannokset, esitellä herkkurespetit ja jakaa kivaa tietoa muille ompeluksista. Nimeä oli mietitty jo jonkin aikaa, ja ehdotuksina oli ainkain mm. ompeluseurat, puikot ja pakarat, kunnes sitten tämä langankierto päätettiin valita. Se oli hyvä valinta:)
Paikalla olivat Viivi, Marjo, Suvianni ja Usko, Kati, Henni ja Jessica. Tällä kertaa kudottiin ja virkattiin pääasiassa mm. kaulahuiveja, tuubihuiveja, tossuja ja boleroa.Välillä ompelukonekin surraa. Tänä syksynä ihanat uudet lankojen värit ja paljetit on kyllä saanut innostumaan kutomisesta suurinta osaa tytöistä.
Ruokana tarjottiin Thai-kanasoppaa ihanasta Iskukeittokirjasta sekä jälkkäriksi Suklaa Fondantia.

Thai-kanasoppa
2,5 dl vettä (olin muuten vahingossa laittanut 2,5litraa ;) )
3 sitruunaruohon kortta
0,5 kg kanan rintafilettä
100g herkkusieniä
4 punaista chilipalkoa
purkki kookosmaitoa
nippu korianteria
thaimaalaista kalakastiketta
vähän suolaa ja pikkasen sokeria

Keitä kaikki aineet keskenään kunnes kana kypsää, lisää chili, korianteri ja kookosmaito (älä keitä). Lämmitä ja nauti:)

Suklaa Fondant

200 g tummaa suklaata
100g voita
4 keltuaista
3dl tomusokeria
0,5dl perunajauhoja
4 valkuaista
1tl vaniliinisokeria

Uuni 175 astetta

Sulata vesihauteessa suklaa ja rasva.
Vaahdota keltuaiset, tomusokeri ja perunajauhot.
Sekoita suklaavoi ja keltuaisvaahto.
Vatkaa valkuaiset ja nostele varovasti seokseen.
Kaada kuppeihin/vuokiin, paista noin 20-30 minnuuttia, jää vähän pehmeäksi.

Nam.

Jessica

1 kommentti: